Yürüyen Merdiven El Bandı Bakım

Yürüyen Merdiven El Bandı Bakım
8 Ocak 2024

Yürüyen Merdiven El Bandı Bakım

Yürüyen merdiven bakımı veya yürüyen merdiven el bandı değişimin de el bandı ile doğrudan beraber çalışan ; Kasnak , C Dönüş Zinciri (boynuz rulmanı), El bandı baskı makarası veya kayışı , el bandı destek makaraları , el bandı kılavuzu gibi ürünlerin kontrolü sağlanmalıdır. Ürünün uzun süre kullanımı için el bandı kalitesi önemli olmasının yanında bakım ve değişmesi gereken parçaların değişiminin ertelenmeden yapılması son derece önemlidir.

Yürüyen merdiven el bandı ayarı yapılırken sadece üst kısımda bulunan gerdirme kısmından çok fazla sıkılması sonucu el bandının çok gergin çalışması sonucu ömrü kısalmaktadır. Üst kısımdan el bandı boşluğu alındıktan sonra el bandı baskı makarası veya el bandı baskı kayışı sıkılmalı ve el bandının dönmesi sağlanmalıdır. 


 C dönüş zinciri kontrol edilmeli temizlenmeli dönmeyen veya bozulmuş rulmanlar var ise değişimi yapılmalıdır.
Yapılmaması sonucunda genellikle resimde görüldüğü gibi el bandına zarar verir.                                                                                                                                
      

Yürüyen Merdiven el bandı baskı makarası veya kayışı , el bandı destek makaraları gibi el bandı dış yüzeyine doğrudan etki eden malzemelerin bakımı veya değişimi yapılmalıdır.
Yapılmaması sonucunda genellikle resimde görüldüğü gibi el bandına zarar verir.
            

Yürüyen merdiven el bandı kılavuzu kontrolleri ve değişimi yapılmalıdır. (el bandı kılavuzu model markaya göre değişiklik gösterebilir.)
El bandını hizalayan kılavuzların değişmemesi sonucu el bandına zarar verir.
 

Yürüyen merdiven kasnak kontrolü ve değişimi yapılmalıdır. Kasnak üzerindeki kauçuk bitmesi sonucu el bandının iç kısmına zarar verir.
(Kasnak (el bandı tamburu )  model markaya göre değişiklik gösterebilir.)



                                                     
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi